@Corage , Спробуй написати в техпідтримку, або форум їхній почитай, може є якісь налаштування, що допоможуть. Це, можливо, пов'язано з налаштуванням мережі провайдером. У мене було щось подібне, але не регулярно, то один прапорець у налаштуваннях роутера допоміг. Але в мене інший виробник.
І ще, перевір, що стоїть у налаштуваннях мережі роутера, там все по-замовчуванню чи прописані якісь параметри мережі? Ще можеш спробувати показати результат команди ipconfig /all на комп'ютері (може краще у приват, якщо там щось особливе)
На работе такая схема сети - интернет "приходит" в свич, к которому подключены компы и роутер, который раздает вайфай.
У роутера слетели настройки. Я все прописал (статический айпи, маску подсети), но админ не оставил инфы какой прописывать DNS в настройках. Можно прописать 8.8.8.8 или должен быть какой-то свой местно-сетевой?
Ем... Роутер вайфай не роздає, його роздає вафай точка доступу. Хоча іноді роутер і точку об'єднують в один корпус і коротко звуть просто роутер, рідше роутер з точкою доступу. Іноді в тому ж корпусі об'єднано і світч. Світч це простіший пристрій, який зазвичай об'єднує декілька портів в однорівневу мережу, але вміє виділяти ті порти, що спілкуються в окремий від інших канал, на відміну від концентратора, тобто хаба.
Тепер до твоєї мережі. Чому інтернет заходить у світч? Там є окремо wan-порт?
Якщо це просто світч, то інет має заходити в роутер, у wan-порт, налаштування зовнішньої мережі треба встановлювати відповідно до вимог провайдера, там може бути динамічне (автоматичне) налаштування, може бути статика (ручне). Налаштування внутрішньої мережі вказати відповідно до вимог локальної мережі. Світч має підключатися в порт локальної мережі роутера. Компи локалки до світча, а бездротові пристрої до точки доступу роутера.
DNS зовнішньої мережі на роутері прописується той, що надає провайдер. Можна спробувати вказати будь-який публічний DNS, той же гугл 8.8.8.8, але може і не працювати, якщо провайдер блокує.
Интернет приходит в большую черную коробку, в 8 портов которой включены офисные компьютеры. В 9й порт большой черной коробки подключена маленькая черная коробочка с антенкой, которая раздает вайфай для беспроводных устройств.
Нужно прописать ДНС в настройках маленькой черной коробочки с антенкой.