Автомобілі
  • Saburo_SakaiSaburo_Sakai
    Сообщений: 15,825
    Я в свою страховую позвонил, они ДТП зарегистрировали. А в его страховую смысл звонить до решения суда? А дело, я так понимаю, уголовное, раз есть пострадавшие.

    Я полицейских спросил по этому поводу, они говлрят "там до страховой еще далеко, следователь всё расскажет". Тем более, я хз что там у него за страховая, я в запарке не уточнил.

    Кстати, следак сказал этому алику права отдать. Командир патруля был в шоке, три раза звонил уточнял и все противился такому решению, говорит раньше всегда состалял протокол изъятия удостоверения. И в конце, когда нас вернули на место, меня отпустили, а командир четвертый раз звонил уточнял, сказал что ему такие расклады не нравятся.

    Короче говоря, реформа недореформлена.
    I look inside myself and see my heart is black..
  • grungrun
    Сообщений: 17,085Symbol
    нифигасебе.. выздоровления жене
    wtg
  • Akupaka
    Сообщений: 9,959Symbol
    Одужуйте швидше! В страхову потрібно звертатися протягом трьох днів з моменту дтп, на скільки мені відомо. Тож, напевно, варто було б його поліс сфотографувати.
  • YariyYariy
    Сообщений: 5,276
    А если бы у тебя был не мерс, а какая-то консервная банка? Капец... Главное все живы. Жене - скорейшего выздоровления.
  • Akupaka
    Сообщений: 9,959Symbol
    Іздити можна, але доведеться рукою показувати. Це, якщо за правилами.
  • YariyYariy
    Сообщений: 5,276
    Я так понимаю, если у Андрея не каско, то толку от собственной страховой? Компенсировать все должна страховая того кто виноват в аварии.
  • LK_LK_
    Сообщений: 1,005Symbol
    18199497_10209536062813856_5440116989349436479_n
  • Bulba
    Сообщений: 6,499
    Точно сказано (Y)
  • Saburo_SakaiSaburo_Sakai
    Сообщений: 15,825
    Рукой хорошо показывать при СССР, когда все знали что это значит. А сейчас половина с купленными правами и думают, что ты руку проветриваешь. Я уже как-то показывал. Ну его нах.

    А обращаться в течении трех рабочих дней или любых?
    Мне надо справку о дтп взять, копии протокола и прочие документы. В страховую надо не просто прийти, а принести эту всю бумагу.
    I look inside myself and see my heart is black..
  • Akupaka
    Сообщений: 9,959Symbol
    Чесно кажучи, я на цьому не розуміюся аж так сильно

    http://www.mtsbu.ua/ua/for_consumers/dtp/dtp_ua/

    Шукай відповіді на тому сайті

    ДТП на території України

    Дії осіб у разі настання дорожньо-транспортної пригоди (ДТП), яка може бути підставою для здійснення страхового відшкодування чітко визначені у статті 33 Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів». А саме учасники ДТП зобов'язані:
    терміново повідомити про ДТП відповідний підрозділ Національної поліції України;
    проінформувати один одного про себе, своє місце проживання, назву та місцезнаходження страховика та надати відомості про відповідні страхові поліси;
    вжити всіх можливих заходів з метою запобігання чи зменшення подальшої шкоди;
    невідкладно (не пізніше трьох робочих днів з дня настання ДТП) письмово надати страховику, з яким укладено договір обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності або у випадках, передбачених статтею 41 Закону про автоцивільну відповідальність, - МТСБУ, повідомлення про ДТП, а також відомості про місцезнаходження свого транспортного засобу та пошкодженого майна, контактний телефон та свою адресу.
    Якщо водій транспортного засобу з поважних причин не мав змоги виконати зазначений обов'язок, він має підтвердити це документально.
    Якщо не повідомити страховика у триденний термін, то після відшкодування збитків, заподіяних третій особі, страховик має право вимагати від свого страхувальника компенсації понесених витрат.
    Під час оформлення відповідних документів про дорожньо-транспортну пригоду відповідний підрозділ Національної поліції України встановлює та фіксує необхідні відомості щодо обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності учасників цієї пригоди.
    У разі настання ДТП за участю лише забезпечених транспортних засобів, за умови:
    відсутності травмованих (загиблих) людей,
    за згоди водіїв цих транспортних засобів щодо обставин її скоєння,
    за відсутності у них ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції,
    ці водії мають право спільно скласти повідомлення про ДТП (європротокол).
    Після складення європротоколу водії мають право залишити місце ДТП та звільняються від обов'язку інформувати відповідний підрозділ Національної поліції України про її настання.
    У разі оформлення документів про дорожньо-транспортну пригоду без участі відповідного підрозділу Національної поліції України розмір страхової виплати за шкоду, заподіяну майну потерпілих, не може перевищувати 50 тис. грн. - з 12 лютого 2016 року.
    Важливо!
    Водії та власники транспортних засобів, причетних до ДТП, власники пошкодженого майна зобов'язані зберігати пошкоджене майно (транспортні засоби) у такому стані, в якому воно знаходилося після ДТП, до тих пір, поки його не огляне призначений страховиком або МТСБУ аварійний комісар або експерт, а також забезпечити йому можливість провести огляд пошкодженого майна.
    Учасники ДТП звільняються від обов'язку збереження пошкодженого майна (транспортних засобів) у такому стані, в якому воно знаходилося після дорожньо-транспортної пригоди, у разі якщо не з їхньої вини протягом 10 робочих днів після одержання страховиком (МТСБУ) повідомлення про ДТП його уповноважений представник не прибув до місцезнаходження такого пошкодженого майна.
  • Akupaka
    Сообщений: 9,959Symbol
    На цій сторінці можеш спробувати знайти за номером того авто чи є страховка і де

    https://cbd.mtibu.kiev.ua/MTSBU_Pages/Parameters/SearchParams.aspx?ParamsName=SearchInsurerByVehicle
    Спасибо сказал 1Saburo_Sakai
  • Saburo_SakaiSaburo_Sakai
    Сообщений: 15,825
    там логин и пароль требует
    I look inside myself and see my heart is black..
  • Saburo_SakaiSaburo_Sakai
    Сообщений: 15,825
    Уже разобрался. Спасибо.
    I look inside myself and see my heart is black..
  • Saburo_SakaiSaburo_Sakai
    Сообщений: 15,825
    В палате, где лежала жена, были в основном пострадавшие в следствие ДТП (пешеходы, пассажиры). И во всех случаях виновниками ДТП были автомобили Ланос. Це шось пороблено.
    I look inside myself and see my heart is black..
  • Akupaka
    Сообщений: 9,959Symbol
    Страховка у нього адекватна? До речі, якщо він у стані алкогольного сп'яніння, то страховка діє?
  • Saburo_SakaiSaburo_Sakai
    Сообщений: 15,825
    Страховка актуальна. Страховая "Оранта-Сич". Слыхал я об этой организации краем уха.

    Действует ли страховка, если чел в состоянии алкогольного опьянения, я хз. Когда-то давно слышал, типа, страховая возмещает пострадавшему, а потом подает иск к такому кренделю на возмещение понесенных убытков.

    Полицейский глубокомысленно сказал, что в случае алкоголя, пострадавших и, как следствие, уголовного дела, страховая "движуха" это не самое первое, что будет происходить.

    Т. как четыре выходных, то вторая серия этого увлекательного сериала будет не ранее среды. Это если следак не решит поработать сверхурочно. В чем я лично сомневаюсь (с)

    Думаю 10 го числа подъехать в управление Полиции, взять всю "макулатуру" и накатать заяву в его страховую.
    I look inside myself and see my heart is black..
  • Saburo_SakaiSaburo_Sakai
    Сообщений: 15,825
    ЗЫ. Там к нему приезжали кренделя на Рэйнджроверах и маздах, плюс адвокат. Может оказаться, что это я был пьяным и сдавал назад во второй полосе. Мы же не в Германии живем :-D
    I look inside myself and see my heart is black..
  • Akupaka
    Сообщений: 9,959Symbol
    В тебе є адвокат? Потрібен?
  • grungrun
    Сообщений: 17,085Symbol
    К чуваку на ланосе? Наверное он им унитазы ставил.
    wtg
  • KochumKochum
    Сообщений: 2,547
    У меня тоже майские "удались". Ехал с Карпат, в районе Дубно, обгонял фуру, в разрешённом месте. Скорость около 110 км/ч +-. Уже почти поравнявшись с носом фуры увидел как из мёртвой для меня зоны, перед фурой, выбегает мне под колёса собака. Максимально возможно взял влево, а собака увидев меня ускорилась, в результате сбил её правой стороной машины. Ясен пень насмерть. У меня отлетела часть бампера, ушла правая противотуманка и повреждены оба радиатора (основной и кондиционера). Удар пришёлся как раз в правый нижний угол радиатора. Вытекла охлаждайка. Ехать нельзя. Оба радиатора только под замену.
    Для справки - эвакуатор от Дубно в Киев стоит 6000 грн.
    Теперь ещё ремонта как минимум на десятку.
  • grungrun
    Сообщений: 17,085Symbol
    с собачкой была похожая фигня, но увернулся
    сука оно было самонаводящееся, когда ехал в правой стороне с правой же стороны ломилось прямиком навстречу под машину, начал уходить на встречку (благо дорога пустая) - оно как ракета начала по дуге наперерез
    ушел аж по обочине встречки и только потому что с горки дал хорошо газу, ну и чего-то чуйка сработала, как только ее на обочине увидел
    wtg
  • KochumKochum
    Сообщений: 2,547
    Ну вот, а я увидел её за секунду до столкновения, она уже почти на середине дороги была, а я на обгоне, на встречке. Справа фура, слева обочина, впереди встречная машина. У собаки самонаведение не подвело :S
  • _FSG_Pacific_FSG_Pacific
    Сообщений: 3,105
    Головне всі живі і здорові , а собаки , вони непередбачувані . У мене складається враження , що вони йдуть на самогубство від собачого життя . :S Це я не про тих собак , що заради екстріму кидаються на авто , випендрюючись перед " пацанами " .
  • KochumKochum
    Сообщений: 2,547
    _FSG_Pacific :: Головне всі живі і здорові

    Цобако не здорова. У дружини і дитини "психологічна травма". Хоча я, так і не зміг заставити себе співчувати собаці. Не виходить...

  • Akupaka
    Сообщений: 9,959Symbol
    У собак буває, якщо втрачають хазяїна, намагаються вбитися.