Это один из самых популярных холиваров в интернете1. На зиму рекомендуют брать резину поуже или пошире?
Мишлен, Бриджстоун, Континенталь, Данлоп и т.д.Good Year Ultra Grip хорошо в снегу гребут (в качестве конкретного примера) Есть шипованные варианты (Ultra Grip Extreme)Т.к. в брендах я не разбираюсь, смотрю на Нокиан. Просто потому, что это единственное название, которое я слышал (
Як? Wolfie 1. Я думаю, ти ніякої різниці не відчуєш між 175-185. Різниця частіше за все відбивається в витратах палива, чим ширше, тим більша витрата, але навряд вона буде дуже великою.Що до фізики процесу, то мені важко щось сказати, ще й Макс перевернув мій світ =)Ще кажуть, що широка шина важче їде. З іншого боку, наскільки мені відомо, чим більша пляма контакту, тим сильніше тертя... - тим краще керованість.2. По малюнку протектора - чим ширші канавки, тим краще шина на сніжному покритті. Сніг не забивається, вірніше краще виходить. Але така шина дуже шумна і може гірше поводитися на льоду і асфальті, хоча це ще дуже залежить від складу резини. Якщо їздити в основному в місті, по каші, то треба кращі показники для аквапланування.3. Я за три зими без шипів прекрасно обходився, їжджу в основному по Києву, трасах та більш-менш населених містечках.У мене GY Ultragrip 7 (плюс?) 195/65/15.Зараз багато хто зі знайомих перейшли на Kumho KW31, хвалять, але вони не в твоєму розмірі їздять, тому не факт, що буде так само чудово для тебе.физика процесса - выше сцепление на мелком пятне контакт
не правда, ще є третій - придурок позаду, що не тримає дистанціюнасчёт шипов дело конечно хозяйское, но у них только лишь 2 недостатка -шум и цена
то есть, если ты кому-то приедешь, то будешь считать себя белым и пушистым? только менты обычно калькулируют заднемуне правда, ще є третій - придурок позаду, що не тримає дистанцію
Зате на асфальті різниця навпаки, правда, не знаю порядку цифр, але помітна. А на снігу там якась невелика різниця, але залежно від його утрамбованості в той чи інший бік.на льду разница в пути торможения между наилучшей липучкой и наихудшей шиповкой - 40%, в пользу ессно последней
если интересно - 5-10% и это исключительно на сухом, если поймаешь дето пятно мокрого или снежка, проценты будут уже в другую сторонуа та шиповка что ты вложил, судя по диаметру колес в стопке, тоже кстати скорее узкая чем широкаяЗате на асфальті різниця навпаки, правда, не знаю порядку цифр, але помітна
Узкие или широкие. Какие шины лучше использовать зимой?-------------Лучше использовать зимой мозги. На всю глубину канавок извилин.Не брезговать ездить осторожно. Не уповать на шины, полный привод, системы АБС, противобуксовочные системы и системы стабилизации.И тогда будет счастье. Впрочем, все это работает круглогодично.
конечно, нацепи в снегопад летнюю резину выедь и включи мозги))) кажется по цитате капитана Очевидность они сильно помогутНадибав одну тему в неті, як на мене, там дуже мудро сказано:
Ога. Когда машины группками слетают в кювет. Называется `Съезд любителей летней резины`.По поводу шипов, то владельцев современных иномарок отпугивает шум шипованых покрышек. Если шумом не париться, то я бы выбирал шипы.Я більш ніж упевнений, що багато хто в країні їздив на літній резині взимку і не мав жодних проблем =)
Сорри, слов нетЯ більш ніж упевнений, що багато хто в країні їздив на літній резині взимку і не мав жодних проблем =)
Так, звичайно! А в деяких країнах Європі шиповані шини порушують норми шумності, тому забороненіПо поводу шипов, то владельцев современных иномарок отпугивает шум шипованых покрышек
Рома, куче народу помогают))))) (если не брать клинические случаи)причём иногда намного полезнее самому себе сознаться, что ты чего-то не понимаешь и почитать советы, нежели надувать щёки надеясь на свой мосх, я это не тебе, я просто по-поводу вот той умняцкой цитатыЯк на мене, автор тих слів абсолютно правий. Особливо, якщо зауважити, що він не казав їхати на літній, а мав на увазі, що відмінності однієї сезонної резини від іншої не допоможуть, якщо їздити без мізків.
если ты точно знаешь что будешь соваться по ледяным горбам, до к нешиповке надо соли в багажник и побольше)Ну и ямы, ямы `;№;№%№`№, и ледяные горбы.