советы по отоплению и теплым полам - никуда не годные... нет ну есть толковые, но в целом - это советы для застройщиков в россии =) - там как раз такие отсталые, лет на 15... =)
народ, а кто в теме, посоветуйте нормальную краску для наружных работ по дереву. на даче надо подкрасить скамейки, столы, ступеньки, рамы и т.п. в интернетах пишут, что акриловые краски - самое то. продавцы же в один голос утверждают, что акриловые - это по бетону, а по дереву лучше использовать нитрокраски WTF?
Але, якщо не помиляюся, є специфіка, іншим типом поверху не можна фарбувати чи навпаки, нітру поверх іншого не пофарбуєш. Треба знімати.
Акриловою або "звичайною" алкідною, але вона довго сохне і смердить сильніше. Краще загрунтувати чимось перед фарбуванням, щоб дерево було захищенішим і фарби менше йшло.
А забув, алкідна найдешевша, якщо багато роботи і не хочеться багато витрачати. Але акрилова ніби-то має дати якісніший результат - більш витривалу до атмосферного впливу поверхню.
Это не максимализм. Это суровый жизненный опыт. И он говорит однозначно что красить дерево нитрокраской - нельзя. Про яхты - ну так там и лак другой, и подготовка поверхности другая - не бытовая. Хотя нет, я спорить не буду. Хотите красить нитрокраской - красьте. Некоторым надо учиться на своих ошибках.
Плохо держится, очень быстро начинает отлущиваться. Нужно ложить под нитро серьезную грунтовку
пишу то же самое - "Плохо держится, очень быстро начинает отлущиваться. Нужно ложить под масло серьезную грунтовку" в чем разница??? я вижу лодки, самолеты. модели лодок и самолетов, я вижу фанеру в конце концов ... что не так с "нитро"???? опять эта херня с максимализмом, как и свеликами без тормозов, которых "не бывает", как всем известно... .
Всі фарби , які утворюють лакову пліку будуть лущитись .Якраз теж зайнявся питанням покраски дерева , проконсультувався у чотирьох "крутих" у нашій місцині столярних фірмах , чотири різних спеціаліста висловились однаково . Непогано фарбувати фарбами на водній основі , але мені вони здалися дорогими , купив МІКС лак" Лазур" , буду пробувати.
Фарби на водній основі гірші для вулиці, як на мене, і для них треба гарно готувати основу і правильно фарбувати! Я фарбував вікно, основа - шліфована алкідна, фарбував пензлем, то воднодисперсна одразу дрібно потріскалася в деяких місцях. Чи то шар затовстий був, чи основа погано підготовлена.
Фарбував пару раз ПФ 115 " Зёбра " , помимо того , що вітчизняна , недорога то ще й по якості мене влаштувала . Правда , фарбував металеві поверхні ( китайські двері та металеві ворота ) , фарбу наносив пульверізатором на поверхню протерту розчинником . Восьмий рік пройшов , не зважаючи , що сонячна сорона , вигляд має достойний . Є в цієї фарби один недолік .... довго сохне , замість 24 годин потрібно 48 (%)